Členové spolku se rozhodli kandidovat do zastupitelstva MMZ

Přejeme si, aby se Zlín stal moderním, bezpečným, inovativním městem s jasnou vizí s respektem ke své mimořádně zajímavé historii. Aby se obyvatelům nejen Letné ale všech čtvrtí dobře žilo.

Není nám jedno, jak současné vedení města trpí nedostatkem vize, příšernou nesystematičnostostí, populismusmem a nekompetentností mnoha lidí, kteří se o něj starají.

Co se týče samotné Letné – nejstarší dělnické čtvrti ve Zlíně, je z hlediska plánovaných investic opomíjená. Ano, spravila se ulice Mostní. Ale stačí to? K rekonstrukci Navíc spousta věcí, které dříve na Letné naprosto normálně fungovaly, dnes buď už neexistují, nebo slouží lidem z celého Zlína, jen ne Letňákům. Úplný rozvrat stavu infrastruktury a občanské vybavenosti je ve srovnání s ostatními čtvrtěmi ve Zlíně až do nebe volající.

Proto jsme se rozhodli v roce 2019 založit spolek Letná žije! 30 let trvající chátrání a devastace Letné ve všech možných oblastech nás přivedla k myšlence vytvoření koncepce revitalizace Letné.

Nedávno hnutí Zlín 21 na zastupitelstvu představilo nový, dobře propracovaný model komunikace města s místními částmi, který byl bohužel současnou radnicí zamítnut. Chceme se zasadit o zlepšení komunikace radnice s občany a vytvoření dlouhodobého strategického plánu rozvoje Letné a zahájení I. etapy její obnovy v nejbližší budoucnosti. Po tříletém fungování spolku Letná Žije!, po spoustě absolvovaných a ve výsledku častokrát marných jednáních s úředníky i nejdůležitějšími funkcionáři zlínské radnice (včetně primátora a radních) jsme dospěli k rozhodnutí kandidovat ve volbách do zlínského zastupitelstva. Děkujeme vám za vaši podporu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *