Tvoříme Zlín – navržené projekty Spolkem Letná žije! na Letné

Z rozpočtu města Zlína pro rok 2022 bude vyčleněna částka k realizaci vítězných návrhů projektů participativního rozpočtu ve výši 5 mil Kč. Navržené projekty, které budou splňovat pravidla, budou zařazeny do veřejného hlasování, které proběhne na podzim roku 2021. Zahájení realizace vítězných projektů z roku 2021 je plánováno na rok 2022.

Abychom zjistili, co si Letňáci přejí, uspořádali jsme na FB anketu. Z ní vyplynulo, že nejvíce nám na Letné chybí hřiště pro děti od 5-12 let. Pejskaři se vyjádřili, že by ocenili oplocený výběh pro psy.

Za Spolek Letná žije! jsme podali celkem 3 malé projekty a jeden velký. V rámci malých projektů se jedná o lokalizaci dětského hřiště u Tria. Navrhli jsme tam multiherní prvek pro větší děti, pítko a ve spodní části, která hraničí s ulicí Mostní, psí loučku. A protože je toto místo velmi frekventované, požádali jsme i o pítko. A protože, kdo si hraje, nezlobí, a rádi se vzděláváme v přírodě, do velkého projektu jsme navrhli Vodní hřiště na Stezce zdraví.

V tuto dobu všechny žádostí prochází tzv. evaluací – schvalovacím procesem. Držte nám pěsti, ať projekty postoupí do hlasovacího kola.

Zdroj fotografie: www.tvorimezlin.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *